Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

LOLCAT! 5 + 1 Ιστοσελίδες με… Γάτους. Πρρρρρ!

Ο καλύτερος φίλος του κομπιουτερά.

Εάν μόλις σκεφτήκατε ότι «ώσπου πάει τούτο το ‘πέντε-συν-ένα’ γίνεται όλο και πιο ασυνάρτητο» τότε είστε σχεδόν σωστοί… NOT!

Γιατί;

Τι σχέση έχουν οι γάτοι με την Πληροφορική; Αν το σκεφτείτε λίγο, οι γάτοι είναι το πιο αντιπροσωπευτικό - κατάλληλο κατοικίδιο ζώο για τον στερεότυπο «κομπιουτερά» (GEEK) που έχει τη μούρη του κολλημένη στην οθόνη του υπολογιστή πολλές ώρες κάθε μέρα. Επειδή, σε αντίθεση π.χ. με τους σκύλους, οι γάτοι είναι πιο ανεξάρτητα ζώα, οπόταν ο φίλος κομπιουτεράς δεν χρειάζεται να αφήσει στιγμή το αγαπημένο του χαζοκούτι για να πάρει π.χ. τον γάτο βόλτα για να κάνει την ανάγκη του. Ο γάτος την κάνει από μόνος του όποτε θέλει, και τα θάβει ύστερα κι’όλας (έτσι ο φίλτατος κομπιουτεράς γλυτώνει και το χρόνο για να καθαρίζει).

Ένας γάτος δεν απαιτεί πολλή ώρα ή ιδιαίτερη προσοχή για παιχνίδι, μπορεί κάλλιστα να κοιμάται με τις ώρες όπου του κάτσει και όποτε γουστάρει, να καθαρίζεται μόνος του, να γυρίζει όπου θέλει και όποτε θέλει, ποτέ δεν θα ακούσετε παράπονα από το γείτονα ότι επιτέθηκε στο μωρό του… Βασικά το μόνο που θέλει από σας είναι φαί, μια γωνιά για να κοιμάται και μια μπάλα ή άλλο παιχνίδι για να παίζει όταν δεν γυρίζει από δω και από κει.

Είναι ουσιαστικά το ιδεώδες κατοικίδιο για κάποιον που βάζει όλες του τις ευθύνες και υποχρεώσεις στην πάντα (π.χ.: γκόμενα/ο, κοινωνική ζωή, δουλειές του σπιτιού, μαθήματα, πληρωμές λογαριασμών, προσωπική υγιεινή, γάμους και κηδείες) και προτιμά να αφήνεται να ζει στον (πολύ πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό από τον πραγματικό κόσμο) κόσμο του διαδικτύου, των μαραφετιών και των παιχνιδιών. Ο γάτος μπορεί απλά να κοιμάται ήσυχα δίπλα από το ζεστό αέρα που εξαερίζει ο υπολογιστής, να παίζει με τα σύρματα, ή να κάνει πλάκα με το να ενοχλεί τον αναισθητοποιημένο αποχαυνωμένο κομπιουτερά.


Meta (προφέρεται «μέττα») και LOLCAT

Αγνοήστε τον άνω τίτλο. Όπως και να ‘χει λοιπόν, το σενάριο ευνόητο: Κάποιοι φιλόζωοι από την ευγενή τάξη των Geeks πήραν το πράμα παρακάτω και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ένα καινούριο internet φαινόμενο δημιουργήθηκε: lolcat («laughing out loud cat»).

Πως γίνεται ακριβώς (Geek λέξεις-κλειδιά με ΚΕΦΑΛΑΙΑ): Ένας GEEK φωτογραφίζει το γάτο του σε αστεία (;) πόζα με τη ΨΗΦΙΑΚΗ μηχανή. Μετά ΠΕΡΝΑ τη φωτογραφία στο PHOTOSHOP. Σκέφτεται μια «ΑΣΤΕΙΑ-GEEK» λεζάντα που να ταιριάζει με τη πόζα του γάτου, συνήθως παρμένη από τη GEEK POPULA R CULTURE (π.χ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, STAR WARS, GEEK HUMOR, GAMING HUMOR κλπ). Τοποθετεί τη λεζάντα στη φωτογραφία επίτηδες με ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ γραμματοσειρά (π.χ. IMPACT, ή COMIC SANS SERIF) και (απαραίτητα) σε l33tleet») προφορά με GEEK ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ και επίτηδες ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ Αγγλικά και σημεία στίξεως. Έπειτα κάνει τη φωτογραφία WEB OPTIMIZED, τη κάνει UPLOAD σε μια ιστοσελίδα για LOLCATS (ίδετε παρακάτω), ώστε αυτός και χιλιάδες άλλοι geeks να σπάνε πλάκα, να σχολιάζουν ο ένας το lolcat του άλλου, να ΑΠΑΝΤΟΥΝ με ένα νέο META-lolcat κοκ.

WTF? (What the F*ck indeed)

Υποπτεύομαι ότι υπάρχει μία καλή πιθανότητα ορισμένοι από σας να αναρωτηθήκατε «τι είναι όλες αυτές οι μαλακίες;». Σε αυτή τη περίπτωση λοιπόν, ξεχάστε το τι ειπώθηκε στο προηγούμενο μέρος – έτσι κι αλλιώς ήταν GEEK πληροφορίες, άχρηστες για τους μη-Geek (δηλαδή για αυτούς που έχουν ζωή).

Πιο λιανά λοιπόν για τους μη-Geek αναγνώστες μας (περίπου το 97% του κόσμου): Ιστοσελίδες με γάτους. Περίπου πέντε (συν μία). Χαριτωμένοι Γάτοι. Αστείες Φωτογραφίες. Σας κάνουν να γελάτε. Σε όλους αρέσουν οι γάτοι. Δείτε τες. Comprendez? Sí? Bueno… ¡Vamos a bailar!

www.icanhascheezburger.com

Yes, you can. Δεν είναι απαραίτητο να συνεισφέρετε με το να στείλετε τις δικές σας «δημιουργίες» - χρησιμοποιώντας το «The awesum Cheezburger Factory» μπορείτε να γράψετε τις δικές σας ατάκες σε ήδη υπάρχουσες κενές φωτογραφίες. Το αποτέλεσμα περνά από ανοικτή ψηφοφορία (ναι παρακαλώ, αθκιασερωσύνη) και αναλόγως προάγεται στην κυρίως γκαλερί.

www.katurday.com

Every day is Catarday!


www.lolnin.com

Οι άνθρωποι μιμούνται τα ζώα – το industrial rock συγκρότημα Nine Inch Nails σε lolcat φάση.

www.ratemykitten.com

Πασιφανές.

www.lolcode.com

Αχά! Αυτό είναι ενδιαφέρον. Κάποια παλικάρια φτιάξανε μια γλώσσα προγραμματισμού αποτελούμενη αποκλειστικά από lolcat / L33t σύνταξη. Για όσους κατέχουν από προγραμματισμό, ιδού το «Hello World» πρόγραμμα (ή «HAI WORLD» στην προκειμένη περίπτωση) γραμμένο σε lolcode:

HAI

CAN HAS STDIO?

VISIBLE "HAI WORLD!"

KTHXBYE

Η lolcode είναι γλώσσα Ανοικτού Κώδικα και όποιος (πολλά αθκιασερός) θέλει, μπορεί να συνεισφέρει στην περεταίρω ανάπτυξή / επέκτασή της.

Ακόμα πιο εξωφρενικό γεγονός είναι ότι υπάρχει και .NET προσαρμογή της lolcode (!). Μάλιστα η Microsoft την παρουσίασε στο εκπαιδευτικό συνέδριο TechEd 2007 (ω ναι! «MS Cheezburger Studio 2007», τελικά κάποιοι στη Microsoft έχουν χιούμορ!).


Και το τελευταίο

www.lolcatbible.com

Η Βίβλος (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) μεταφρασμένη σε lolcat. Δειγματικά παραθέτουμε από το Κατά Ματθαίου: «Now, teh burth of teh Christ was liek dis: After Marry and Joseph were all "We's gonna get marrieded, kthnx", but before dey could had hankiez pankiez Mary was all preggy from the Holey Ghosty. Joseph was all liek "Oh snap, dis embarrassin. I's gonna hide mah wife".But when he was tihnkin, zomg, angel frm Ceiling Cat was in his dreems!»

Και εάν νομίζετε ότι αυτό είναι βλασφημία (σ.σ.: εγώ δεν νομίζω τίποτα – δεν με ενδιαφέρει), τότε το www.loltheist.com θα... δεν πάτε να δείτε από μόνοι σας;

Τέλειωσα, βγαίνω. kthanxbai.

Ορέστης Τριγγίδης

orestis@tringides.com

Blog: http://ITslavery.blogspot.com

( Αρχική Έκδοση: Περιοδικό StudentStyle / StudentClick www.student-style.net )


Δεν υπάρχουν σχόλια: