Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Πώς να χάσετε τη δουλειά σας

4 + 1 ιστοσελίδες που θα προκαλέσουν την άμεση απόλυσή σας…

Μερικοί άνθρωποι δεν μαθαίνουν ποτέ. Όσες φορές και να τους νουθετούν οι προϊστάμενοί τους ότι δεν πρέπει να επισκέπτονται άσχετες ιστοσελίδες εν ώρα εργασίας, εντούτοις το σκουλήκι της περιεργείας (και της βαρεμάρας) υπερισχύει. Μερικές φορές μάλιστα, ωθεί τους λουφαδόρους υπαλλήλους να... σπρώχνουν τα όρια to boldly go where none have gone before.

 Τυχαίνει λοιπόν ο διάβολος να «σπάζει το ποδάρι του» και το σκηνικό βρίσκει εσάς μπροστά από τον υπολογιστή σας, βλέποντας, κατά τα κοινά πρότυπα, τη πιο απαίσια και εμπρηστική ιστοσελίδα που μπορείτε να φανταστείτε. Πώς βρεθήκατε εκεί; «Μα εγώ»... «εν τυχαία»... «έστειλεν μου την ο Μήτσιος»... «εν άλλο που εγύρευκα»... «μα ίνταλως εβρέθηκεν; Εκάμαν με hack!».. «μα εγώ εν τζιαι…!»... Όποια και να ‘ναι η δικαιολογία, τίποτα δεν μπορεί να κατευνάσει τον προϊστάμενο σας (είτε είναι ο καθηγητής σας, ο μάστρος σας, η φίλη σας, ή η μάνα σας) που σας είδε εσάς, και (μα τον Θωρ!) το τι βλέπατε! Η καρφωμένη πάνω σε σας άγρια ματιά αντανακλά μόνο την κορυφή του παγόβουνο των επιπτώσεων που ακολουθούν...

 

«Κάποιος ας μας σώσει από τους εαυτούς μας» - ρήση που πάει γάντι στην προκειμένη περίπτωση, επειδή όταν είστε πηγμένοι σε ένα γραφείο χωρίς άλλη επιλογή παρά να υπομένετε την ανελέητα βραδυκίνητη ώρα να περάσει, τότε ο υπολογιστής που βρίσκεται μπροστά σας μοιάζει η μόνη και λογική διέξοδος... Και κάπου εδώ ο διάβολος σπάζει ένα από τα πολλά του ποδάρια και η ιστορία επαναλαμβάνεται... και όλοι γελάνε μαζί σας, εκτός, φυσικά, από εσάς.

Κουβέντα να γίνεται λοιπόν («δουλειά δεν είχε ο διάβολος»), καθίσαμε και σκεφτήκαμε τέσσερεις συν μία ιστοσελίδες οι οποίες κρίνονται (κατά τα κοινά πρότυπα πάντοτε) ως παντελώς ακατάλληλες για να τις επισκεφτείτε σε δημόσιους χώρους, π.χ. εκεί που δουλεύετε, εκεί που σπουδάζετε, ή εκεί γύρω που βρίσκεται η γυναίκα σας, ο άντρας σας, ή η μαμά σας. Και αν δεν προκαλέσουν την άμεση απόλυσή σας, τότε σίγουρα οι συνάδελφοί σας θα σας βλέπουν διαφορετικά, κάπως λοξά.

Εάν υποθέσατε ότι θα σας παρουσιάσουμε τις top 5 πιο βρόμικες τσοντo-ιστοσελίδες του διαδικτύου, σας πληροφορούμε ότι φανήκαμε _λίγο_  πιο δημιουργικοί από αυτό... συγνώμη.


Church of Euthanasia («Η Εκκλησία της Ευθανασίας») www.churchofeuthanasia.org

 Λίγα λόγια και κακά: Όλος ο κόσμος πρέπει να αφανιστεί. Οι τέσσερεις κολόνες αυτής της... τουλάχιστον ανεκδιήγητης θρησκείας είναι: η αυτοκτονία, η έκτρωση, ο κανιβαλισμός και ο σοδομισμός (δλδ: «το σεξ εκεί που δεν πρέπει»). «Save the planetKill yourself». Ο ηγέτης είναι μια τραβεστή που... νομίζω δεν θα θέλετε να μάθετε κι άλλα. This is definitely a No-No. Πάμε παρακάτω.

 

www.bodyworlds.com

Τέχνη. Ο δόκτωρ Gunther von Hagens, παθολογοανατόμος στο επάγγελμα, εκεί που μια καλή ημέρα έκοβε και έραβε πτώματα σκέφτηκε «γιατί να μην πιάσω ένα πτώμα, να του αφαιρέσω το δέρμα, να του δώσω μία στάση, να το διατηρήσω με κάποιο τρόπο, να το ονομάσω ‘τέχνη’, να το παρουσιάσω, και να γίνω πλούσιος;!». Τα υπόλοιπα είναι ιστορία… η έκθεση του φίλτατου δόκτορα με τον πυγαίο τίτλο «Body Worlds» γυρίζει έκτοτε όλο τον κόσμο, με εκθέματα όπως τον «καλαθοσφαιριστή», μια ξεκοιλιασμένη έγκυο γυναίκα, τη χορεύτρια μπαλέτου κλπ... όλα γδαρμένα, διατηρημένα εις ανάλογη στάση ανθρώπινα πτώματα. Ναι, το γνωρίζω ότι «μα είναι τέχνη», αλλά σας συμβουλεύω να μην τολμήσετε να πείτε ότι σας αρέσει.

  

Μετανοείτε! Η Κόλαση μας περιμένει, όλους! www.chick.com

 Βουδιστές, Καθολικοί, Μουσουλμάνοι, Ορθόδοξοι, Εβραίοι, Άθεοι, Μορμόνοι, Παγανιστές, Μασόνοι, Κομμουνιστές, υποστηρικτές της θεωρίας της Εξέλιξης, Ροκ τραγουδιστές, Ομοφυλόφιλοι και Λεσβίες, πρεζόνια, υποστηρικτές της Παγκοσμιοποίησης, Προοδευτικοί, όσοι γιορτάζουν τα καρναβάλια και πολλοί άλλοι, ΟΛΟΙ αυτοί ανεξαιρέτως θα παν’ στην Κόλαση. Εάν ο σκιτσογράφος κύριος Jack Chick δούλευε στο Γραφείο Προπαγάνδας του Αδόλφου Χίτλερ, τότε ο κόσμος σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετικός... Ρίξτε μια ματιά στα (κατά τα άλλα απολαυστικότατα) σκίτσα του www.chick.com/catalog/tractlist.asp και πειστείτε για το (ομολογουμένως) ταλέντο του - καλύτερα μόνοι σας, επειδή οι γύρω σας ίσως να μην το δουν με χιούμορ.

 

www.ratemypoo.com

Πραγματικά... Ουδέν σχόλιον.

 

www.godhatesfags.com – Σε ελεύθερη μετάφραση, «Ο Θεός μισεί τους <βάλτε εδώ μια υποτιμητική λέξη για τους ομοφυλόφιλους που σας βολεύει>»

Σαν βγεις στον πηγεμό για την Topeka, Κάνσας... Λοιπόν, καλώς ή κακώς, πολλοί άνθρωποι δεν παν’ τους ομοφυλόφιλους. Κατ’ακρίβεια, _νομίζουν_ ότι δεν παν’ τους ομοφυλόφιλους επειδή δεν έχουν γνωρίσει ακόμα τον πάστορα Fred Phelps, ιδρυτή της Westboro Baptist Church και επιμελητή των ιστοσελίδων www.godhatesfags.com, www.godhatesamerica.com, www.americaisdoomed.com, www.godhatesweden.com, www.godhatescanada.com... Ο τύπος _πραγματικά_ μισεί τους ομοφυλόφιλους («fags») τόσο πολύ, που έστω κι αν δεν τους γουστάρετε σας το λέω ότι θα τον αηδιάσετε... Παραθέτοντας ελάχιστα παραδείγματα από τη συνθηματολογία: GOD HATES FAGS, FAGS HATE GOD, AIDS CURES FAGS, THANK GOD FOR AIDS, FAGS BURN IN HELL, GOD IS NOT MOCKED, FAGS ARE NATURE FREAKS, GOD GAVE FAGS UP, NO SPECIAL LAWS FOR FAGS, FAGS DOOM NATIONS, THANK GOD FOR DEAD SOLDIERS, FAG TROOPS, GOD BLEW UP THE TROOPS, GOD HATES AMERICA, AMERICA IS DOOMED, THE WORLD IS DOOMED κλπ... Όου Ντίαρ!

 

Ορέστης Τριγγίδης

 

www.cyprus-tube.com